El Museu d’Història de Barcelona oferirà un concert online de Roger Mas per la Festa Verdaguer

El dimecres 10 de juny, quan es commemora el 118 aniversari de la mort del poeta

El dimecres 10 de juny a les 19 hores el Museu d’Història de Barcelona – MUHBA ofereix un concert online del cantant Roger Mas al canal de youtube del museu des del MUHBA Vil·la Joana, per commemorar l’aniversari de la mort del poeta Jacint Verdaguer. Aquest concert és la segona de dues accions organitzades pel Museu d’Història de Barcelona – MUHBA i la Fundació Jacint Verdaguer com a homenatge i record a l’autor. 

La crisi de la Covid-19 va obligar a la cancel·lació de la Festa Verdaguer 2020, que tenia una trentena d’actes previstos entre el 17 i el 10 de juny. Tanmateix, la Fundació Jacint Verdaguer i el Museu d’Història de Barcelona – MUHBA van anunciar dues accions per retre homenatge a Verdaguer.

La primera, titulada Cobriu-me de Flors en referència a un vers de Verdaguer, es va dur a terme el 17 de maig, dia del naixament del poeta, a Folgueroles, la seva població natal, i va consistir a cobrir de flors el monument El Pedró, ofrena en la qual també va participar el MUHBA.

En segon lloc, el cantautor Roger Mas ofereix un concert online al canal de youtube del MUHBA des del MUHBA Vil·la Joana, Casa Verdaguer de la Literatura, el dimecres 10 de juny, quan es commemora el 118 aniversari de la mort del poeta, a les 18 hores. Roger Mas canta sis poemes del llibre «Al Cel», que recull en el seu disc «Les Cançons Tel·lúriques». El cantant interpreta cada un dels sis poemes de Verdaguer a un espai diferent de la casa on va morir el poeta. Els versos de PreludiVoleu que vos la cante?CaminantAnemPlus Ultra i La Lluna omplen de música les sales que el museu dedica a explicar la relació entre Verdaguer i Barcelona i el paper decisiu que la ciutat jugà en la vida i l’obra de l’autor. El vídeo del concert es podrà veure al canal youtube del MUHBA a partir del dimecres 10 de juny a les 18 h.

El mateix 10 de junya les 16 h es podrà seguir també, a través del canal de youtube del MUHBA, la conferència audició «Musicant Verdaguer», a càrrec d’Arnau Tordera on es contextualitza i dissecciona algunes de les obres musicades amb versos de Verdaguer.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Noticias

This site is protected by wp-copyrightpro.com