Joan Vázquez i Marc Sambola publiquen el disc homenatge «Coplas por Ocaña»

L'àlbum inclou una part del repertori de l'espectacle sobre Ocaña creat per Marc Rosich

Ahir dimarts, 7 de juliol es va publicar el disc COPLAS POR OCAÑA del cantant i actor JOAN VÁZQUEZ (veu), i el músic i compositor MARC SAMBOLA (guitarra), un homenatge musical al mític artista i activista José Pérez Ocaña.

La major part de les cançons recollides en el disc, ja disponible a totes les plataformes digitals, formen part del repertori de l’exitós espectacle OCAÑA Reina de Las Ramblas, ideat, escrit i dirigit per Marc Rosich, amb arranjaments i direcció musical de Marc Sambola e interpretat per Joan Vázquez.

COPLAS POR OCAÑA és un tribut a Ocaña, el pintor naïf, que gràcies a les seves controvertides exposicions i les seves escandaloses performances transvestit per Les Rambles, es va erigir com un icona de la Barcelona underground dels temps de la Transició. «Ocaña va ser un esperit llibertari com no hi hagut altre a Barcelona en les últimes dècades i, amb aquest disc, li dediquem les coples que ell… ella cantava al Cafè de l’Òpera després de baixar la Rambla pintant-la de nous colors», explica Joan Vázquez.

L’àlbum inclou vuit coples clàssiques (Ojos verdesFrancisco AlegreEl día que nací yoTatuajeYo soy esaMaría de la OY sin embargo te quiero i La nina de fuego), la cançó Romance a Ocaña de Carlos Cano i la peça Canción muerta, composada per Marc Sambola amb la lletra de Federico García Lorca.

Joan Vázquez, guardonat amb els Premis de la Crítica 2019 per OCAÑA Reina de las Ramblas (Millor Actor de Musical i Millor Espectacle Musical), ha celebrat recentment amb molt èxit dues dècades sobre l’escenari amb l’espectacle 20 anys no són na’ i, actualment, està treballant en el seu proper disc, Feeling Good, un recull d’estàndards de jazz a mode de crooner. En paral·lel, segueix representant en gira els musicals Paquito Forever (Premi a Millor Actor Destacat dels premis de Teatre Musical) i Ciutat de Gespa (nominat a millor Actor de Musical als Premis de la Crítica 2018).

Marc Sambola, nominat com a Millor director musical en els Premis del Teatre Musical de Madrid per Ulls Verds Miguel de Molina in memoriam i candidat a la millor Banda Sonora en els Premis Gaudí pel llargmetratge Marhaba i la pel·lícula Project Rwanda, és també el compositor de musicals com El Projecte dels Bojos, una utopia musical i La Filla del Mar per a la Berni Teatre, Possession per a Los Angeles Rock Opera Company dels Estats Units d’Amèrica i d’Ocaña Königin der Ramblas per a Neuköllner Oper Berlin d’Alemanya.

COPLAS POR OCAÑA és un disc enregistrat a Music Lan Studios, editat per Rocket Music i produït per Marc Rosich, Marc Sambola i Joan Vázquez.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Noticias

This site is protected by wp-copyrightpro.com