La Villarroel ens ofereix ‘La cabra, o qui es Sylvia?’, sota la direcció d’Ivan Morales

Amb Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Roger Vila i Jordi Martínez - Per Montse Delgado

Des del 27 de novembre, La Villarroel ens ofereix La cabra, o qui és Sylvia? Amb Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Roger Vila i Jordi Martínez. Sota la direcció d’Ivan Morales i amb un text més contemporani de Josep Maria Pou.

Sinopsi:
El Martin acaba de rebre un prestigiós premi i l’encàrrec que culminarà la seva carrera com a arquitecte, una carrera d’èxit que també es tradueix al seu matrimoni. Aquesta nit rebrà a casa a un vell conegut per concedir-li una important entrevista televisiva, prepara la casa amb la seva dona mentre intenta recordar el nom del fill del seu invitat. Ser educat amb un bon amic és molt important, és una relació sòlida de fa temps, d’aquelles que sembla que res pot espatllar… però potser si que hi ha una cosa que ho pot fer trontollar tot. Perquè resulta que Martin té un secret, una cosa que no ha dit a ningú i que farà tremolar els fonaments de la seva família benestant.
L’obra més política d’Albee
L’autor és conegut per ser un ferm defensor de la idea que el teatre ha d’ensenyar-nos com encaminar les nostres vides més plenament. Les seves obres acostumen a tenir un mercat sentit social.
Ivan Morales diu:
Sento un repte dirigir un text com La cabra, o qui és Sylvia?, conegut per gran part del públic català, però que pot dialogar amb el nostre present immediat. La història que l’obra ens explica no deixa de ser la del Martin i la Stevie, una power couple, una societat de dos que es mou en un entorn de poder, de classe alta. Què han hagut de sacrificar per mantenir els seus privilegis? Quin preu paguem nosaltres perquè la societat que ens envolta ens identifiqui com a exitosos?
Com de costum, Albee descobreix l’animalitat amagada darrere les màscares socials, aquest cop explicant-nos la història de la destrucció espiritual d’una unitat familiar privilegiada, a través d’un element pertorbador, inesperat surrealista i inhumà. L’accident dramàtic és absolutament tràgic, però també còmic al mateix temps i en la mateixa mesura.
Només amb un equip de luxe, dintre i fora d’escena, com el que m’acompanya, m’atreviria a reprendre aquest clàssic contemporani, tornant a una sala tan especial com La Villarroel, que ens permetrà ser testimonis privilegiats d’un tour de force interpretatiu salvatge que de ben segur ens farà riure, però al mateix temps ens esfereirà.

La cabra, o qui és Sylvia? És una obra amb uns personatges claus i amb totes les eines que ens pot oferir el teatre popular, donant-li al públic unes respostes molt existencialistes. Una mirada molt crítica on s’indaga amb l’ànima d’aquests personatges i aconseguint una obra més humanista.
Ha estat una opció molt valenta per part de la productora de tornar a fer aquesta obra. Un projecte que ha estat un oasi en mig d’aquesta pandèmia i una aposta segura per arribar a la consciència de tothom on s’ha de fer un esforç d’empatia per arribar allà on quelcom no entens.
Entre tots, hem de fer costat a la cultura i una bona manera de fer-ho és… anant al teatre.
Per més informació i venda d’entrades: www.lavillarroel.cat

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com