Zoé, el grup mexicà instal·lat a Barcelona, publica «Velur» del seu futur disc, ‘Sonidos de karmática resonancia’

Zoé, la prestigiosa banda mexicana que va posar de cap per avall l’escena alternativa llatinoamericana, publicarà a finals de març Sonidos de kamática resonancia, un disc brillant del que avui avancen «Velur».

En paraules de León Larregui, cantant i co-líder dels Zoé, «Velur» parla sobre el desencontre i l’ocàs d’una relació, bombardejada per una gelosia compulsiva. El «velur» fa referència al final de la química entre dues persones.

Els mexicans Zoé tenen quatre premis Grammy i han venut centenars de milers de discos sense haver claudicat mai davant les lleis del mercat. Són considerats un autèntic pilar del rock llatinoamericà dels darrers temps. Des de fa uns mesos, León Larregui i el guitarrista Sergio Acosta s’han mudat a Barcelona.

«Velur» s’uneix a les cançonasses ja avançades «Duelo», «SKR»«Fiebre» i «Karmadame», que ja sumen milions de reproduccions i que fan preveure que aquest treball de Zoé serà un dels discos llatinoamericans més celebrats de 2021.

«Velur» resumeix a la perfecció totes les habilitats que Zoé ha anat desenvolupant al llarg del camí: construït amb una caixa de ritmes i un petit riff de sintetitzador, creen una atmosfera que tant recorda la sofisticació visual de Wes Anderson, com ens porta de passeig per l’explosió de la new wave anglesa. Immediatament després s’hi sumen el baix, la bateria i la guitarra, que electrifiquen l’ambient.

Aquesta meravellosa construcció inicial és la catifa vermella per León Larregui, que suma dues veus simultànies. Una de greu i una altra en falset, que aporten emoció. Les paraules es colen per l’orella, però ressonen al cor.

La cançó avança i manté la seva potència i alhora afloren els detalls de qualitat de l’estatus d’un grup com Zoé: diferents motius musicals es van entrellaçant a les guitarres i als teclats.

Per si tot això fos poc, «Velur» compta amb un clip on es veu Zoé executant en directe aquesta melodia enigmàtica abraçats per tons de llum i talls d’imatge que magnifiquen l’efecte embriagador de la cançó: un univers sensorial, un delit pels amants del seu so.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Noticias

This site is protected by wp-copyrightpro.com