Els italians Talco Maskerade publiquen la versió acústica de «Danza dell’Autunno Rosa «

Parlar de Talco és parlar d’una de les bandes més influents a Europa del panorama de música festiva. Van començar ara fa 14 anys just quan tots els mitjans de comunicació predeien que alguna cosa inesperada estava a punt de canviar a l’escena punk italiana, que fins llavors vivia una crisi permanent.

El primer llarga durada de Talco és el contundent Tutti Assolti, que venia acompanyat d’una posada en escena bestial. Els següents discos, Combat circus (2006) i Mazel Tov (2008), van seduir Itàlia i Alemanya gràcies a l’estil personal i madur que parteix de l’arrel per arribar al punk rock, cosa que coneixien gracies a Mano Negra i que la banda va batejar com a Punkchanka.

Amb la gira de presentació de Mazel Tov, la banda va tocar en alguns dels festivals més importants d’Europa, cosa que els va transformar en els italians més actius. Cançons com «La Torre» y «St. Pauli Pauli» s’han convertit en himnes. Sense anar més lluny, arriben a col·laborar amb els jugadors del mític FC St Pauli en un single cantat en alemany i fins i tot són convidats a actuar a l’estadi al centenari de l’equip. Al 2010 Talco firma amb Destiny Recorda, que reedita Combat Circus i Mazel Tov. Amb aquest segell alemany firmen el 2011 La Cretina Comedia, on la banda perfecciona encara més la seva lírica. La gira posterior és un èxit sense precedents. Fan «Sold Out» a sales de tota Alemanya, Rússia, França, Estat espanyol i Europa de l’Est.

Però no és fins el 2012 que la banda firma el disc més celebrat fins ara, Gran Galá. El seu single «La Danza dell´Autunno Rosa» és un èxit immediat que els porta encara més públic. Més de 200 concerts en els últims dos anys per fi obtenen recompensa. 2014 és un altre any clau per Talco. La banda va celebrar el seu desè aniversari gravant a Iruña (Navarra) un disc en directe que sintetitza dues nits màgiques. Es titula 10 Years i es un doble LP/CD + DVD que capta el seu potentíssim directe acompanyat per un documental amb imatges inèdites de la història de la banda. La «Gira 10 Years» confirma la seva consolidació i els fa actuar als millors festivals europeus.

Després d’aquesta gira i els inevitables canvis que han de fer les bandes per créixer arriba Silent Town, que publica el segell barcelonès Kasba Music. Les noves cançons són la barreja perfecte entre la força Combat Circus i Mazel Tov i les melodies de La Cretina Comedia i Gran Galá. Està considerat el disc més madur i acurat de Talco, que finalment mostra al món el seu màxim esplendor. Amb Silent Town la banda viu el millor moment de la seva carrera. Fins al gener de 2017 els italians van facturar 110 concerts en un sol any, penjant el cartell del «No queden entrades» a quasi totes les dates. El seu nom apareix als principals festivals europeus i comparteixen la seva música per l’estat espanyol, Alemanya, Itàlia, França, Europa de l’Est, Rússia, Holanda, Bèlgica… just després i fins setembre de 2017, Talco es dedica a celebrar el desè aniversari de Combat Circus amb el tour especial «Combat Circus Goes To Silent Town».

L’any 2019 els Talco van publicar And The Winner isn’t, disc que van presentar per tot el món, fins que la pandèmia els va obligar a parar i a reinventar-se com a Talco Maskerade.

Perquè, tot i el mal temps, a la Punkchanka no hi ha qui la pari!

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Noticias

This site is protected by wp-copyrightpro.com