‘La Font de la Pólvora’, de Llàtzer Garcia, a la Sala Tallers del TNC

Una obra sobre els joves d'un dels barris gironins amb més desigualtats

La Font de la Pólvora, de Llàtzer Garcia, arriba a la Sala Tallers del TNC del 24 al 28 de febrerUna obra interpretada Moha Amazian, Cristina Arenas, Esmeralda Colette, Biel Montoro i Pau Vinyals amb direcció de Llàtzer Garcia. Una producció del Teatre Nacional de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació «la Caixa».

La Font de la Pólvora és una obra del dramaturg Llàtzer Garcia en diàleg amb els joves d’un dels barris gironins més perjudicats per la desigualtat. El barri de Font de la Pólvora rep aquest nom perquè està situat al peu de l’antic polvorí, i les aigües de la font sempre han tingut un gust lleugerament picant. El trobes passat el cementiri i enfilant la muntanya. Aquest barri no surt mai a cap postal gironina, només a les notícies, de tant en tant.

Allà, als anys setanta, es va construir una urbanització tancada per encabir bona part de la immigració més desafavorida. No va trigar a carregar l’estigmatització de la delinqüència i del tràfic d’estupefaents. Amb la crisi econòmica tot es va agreujar i el barri ha vist com augmentaven les dificultats per encaixar amb la ciutat actual.

Quin futur (i present) espera als joves de Font de la Pólvora?

UN RELAT FET DE MOLTS RELATS

«Durant els assajos hem anat descobrint què hi ha darrere de les paraules i les escenes d’aquesta obra que ha estat escrita impulsivament i que s’ha deixat contaminar per tot el que es trobava pel camí, pandèmia inclosa», explica Llàtzer Garcia. Com a bon gironí, mai no havia posat els peus a Font de la pólvora. Mai no m’hi havia aproximat. Haver traspassat aquesta frontera invisible i, amb tot el fantàstic equip artístic, poder aproximar-vos aquestes veus, dona sentit a aixecar aquest relat fet de molts relats».

Entrades a la venda AQUÍ.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com