«La Venus de les pells», de David Ives, al Teatre Akadèmia del 10 de març a l’11 d’abril

Un joc de poder i seducció que reflexiona sobre els límits de la dominació

El Teatre Akadèmia de Barcelona estrena el pròxim dimecres 10 de març La Venus de les pells, de David Ives, una producció pròpia de la sala dirigida pel seu director artístic, Guido Torlonia. Un muntatge que posa en escena el joc de poder i seducció creat per Ives a partir de l’obra literaria del mateix nom de Leopold von Sacker-Masoch, un llibre polèmic i autobiogràfic que va consagrar el famós autor austríac com a pare del masoquisme.

Rubén de Eguía i Raquel Ferri encarnen Thomas i Wanda, un director i una actriu que, a partir de la primera trobada, engeguen una relació a través de la qual exploren els límits entre la fantasia i la realitat.

En paraules del director, Guido Torlonia: «Aquí comença el joc dels papers, on res no és el que sembla. Una química imperceptible esclata entre els dos protagonistes i comença un joc de poder i fascinació, una mena de dansa de seducció provocadora entre director i actriu, al llindar entre el desig i la dominació. El Thomas i la Wanda al seu torn donen vida als dos personatges de la comèdia, Severin von Kushemski i Wanda von Dunayev. El joc a dos es converteix en una comèdia amb quatre personatges, el teatre dins el teatre, on es confonen els diàlegs de la vida real amb els de la fantasia; veritat o ficció? Qui mana? Qui dirigeix ​​el joc? Sempre que es tracti d’un joc. Qui obtindrà al final allò que realment desitja? Potser tothom o potser ningú?».

El text d’Ives va ser estrenat el 2011 a Broadway i, un any després, el muntatge va ser nominat com a Millor Obra de l’any. La Venus de les pells s’ha convertit en un dels èxits de Broadway més aplaudits tant per la crítica com pel públic de les últimes temporades.

Sinopsi de l’obra:

La història presenta un jove i ambiciós dramaturg que està desesperat per trobar l’actriu que haurà de representar el personatge femení de la seva adaptació de La Venus de les pells, de Leopold von Sacher-Masoch; obra que obrirà les portes al concepte del masoquisme. Ja fora de convocatòria, apareix Wanda, una jove actriu que sembla no encaixar en el paper. Tanmateix, convenç l’autor i comença una aventura que els portarà pels terrenys del poder, la seducció, el misteri, barrejant realitat i ficció, veritat i mentida. Fent ús de la intel·ligència, l’humor i la foscor, trepitjaran constantment les fronteres de la dominació posant de relleu el dominador i el dominat. Acabaran on possiblement no havien previst.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com