Arriba a Barcelona la comèdia més negra de Jordi Casanovas: «Sopar amb batalla

Foto: David Ruano

Sopar amb batalla, la comèdia negra escrita i dirigida per Jordi Casanovas i protagonitzada per Júlia BarcelóMeritxell CalvoPeter VivesFrancesc FerrerMar del HoyoJordi Coll i Majo Cordonet, arriba al Teatre Borràs aquest divendres 12 de març. L’obra s’havia d’estrenar ara fa un any però l’esclat de la pandèmia va obligar a ajornar les representacions. Malgrat les dificultats a les que s’han hagut de fer front en tot el procés com a conseqüència de l’emergència sanitària, l’espectacle ha pogut fer gira en els últims mesos i s’ha vist a municipis com ara Granollers, Manresa, Reus o Sallent. Un «petit miracle», segons Jordi Casanovas. Allà on s’ha representat, l’espectacle ha estat acollit amb èxit per un públic segurament més àvid que mai de riures, de sorpreses, d’emocions i de poder deixar-se anar com a espectadors.

Ara, l’espectacle recala al Teatre Borràs de Barcelona, on es podrà veure fins al 2 de maig. Per tal de facilitar que els espectadors puguin assistir-hi malgrat les restriccions en temps de pandèmia, s’ha afegit una funció els diumenges a les 12h.

Foto: David Ruano

Una festa que acaba en guerra

Els set protagonistes d’aquesta comèdia se citen un vespre a la casa nova de la Cris i en Dani, una jove parella que s’acaba de traslladar a fora de la ciutat. Ell vol aprofitar l’ocasió per demanar-li matrimoni a la Cris. Els convidats esperen només sopar junts i passar-ho bé. Ningú preveu que, arran d’una broma fora de to i inoportuna d’un dels amics, esclatarà una crisi a la parella, als amics i a tot el seus sistemes de valors. I que, a partir de llavors, la batalla estarà servida. El que havia de ser una festa esdevindrà una vertadera guerra que tindrà com a escenaris dos espais enfrontats: la cuina i la sala d’estar.

Tancats en una casa aïllada i sense comunicació, els set protagonistes hauran de buscar la manera de convèncer, dissuadir o enredar als altres per sortir-ne d’una peça. I la vetllada esdevindrà l’ocasió perfecta per demostrar que tots set tenen coses a amagar a sota de la taula, per fer aflorat secrets i rancúnies silenciades durant anys i per mostrar la vertadera personalitat de cadascun d’ells. Tots aquests ingredients converteixen Sopar amb batalla amb una muntanya russa d’emocions, sorpreses i riures.

El disseny d’espai i vestuari ha estat a càrrec de José Novoa, el disseny de llums de Sylvia Kuchinow, el disseny de so de Oscar Villar, la coreografies d’acció de Valentina Calandriello i la composició musical de Zesar Martínez.

Foto: David Ruano

En paraules de l’autor i director, Jordi Casanovas, «els espectadors podran veure com una colla d’amics que s’ha guardat rancúnies, secrets i coses no dites acaben explotant en el que havia de ser una festa». És precisament això, segons ell, el que converteix Sopar en batalla en un espectacle tan divertit per als espectadors: «Ràpidament podem empatitzar: tots ens hem guardat secrets, tots ens hem guardat opinions sobre els amics dels nostres amics, sobre persones amb les que hem compartit festes, relacions o treball. De vegades, per mantenir la convivència no arribem a ser sincers del tot. I aquí, una broma primer i després una proposta per ser absolutament sincers tots i dir el que pensen els uns dels altres acaba desembocant en aquesta muntanya russa de sorpreses, emocions i riures».

Una comèdia més necessària que mai

Sobre el procés de creació, Casanovas reconeix que ha estat complicat. «Estrenar-la ja va ser una petita sensació de miracle, com a tots els processos que s’han produït en els darrers mesos. I jo crec que ens vam deixar molt anar durant el procés. Hi va haver moltes aportacions dels actors, cosa que ha fet que apareguin escenes que no estaven previstes i que són molt divertides. Ens feia la sensació de que estàvem fent una cosa diferent, una mica arriscada.

Foto: David Ruano

En relació a l’acollida per part del públic, Casanovas explica: «Ens ha sorprès molt que, allà on l’hem estrenada en gira, els espectadors surten i ens diuen que els hi feia molta falta, no només anar al teatre sinó també riure i fer-ho amb certa crueltat. És a dir, deixar-se anar i poder gaudir una mica de les animalades que arriben a fer els personatges sobre l’escenari. Crec que en aquests moments tenim moltes ganes d’explotar, de deixar-nos anar, de poder deslliurar-nos una mica de tots els lligams psicològics i socials que ens han tingut una mica més tancats aquest últim any. I jo crec que Sopar amb batalla és una festa en aquest sentit, una festa de comèdia, de riures i d’emocions». «És un moment perfecte per fer aquesta comèdia», conclou.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com