‘Ocaña, reina de las Ramblas’ arriba al Teatre Condal

L'espectacle de Marc Rosich i Marc Sambola està protagonitzat per Joan Vázquez

Ocaña, reina de las Ramblas arriba al Teatre Condal. L’espectacle musical de Marc Rosich i Marc Sambola està protagonitzat per Joan Vázquez, que es posa en la pell de la icona gay de la Barcelona de la transició, precursor de tota una manera de viure i entendre el món. L’espectacle ha guanyat diversos premis com: Premi de la Crítica 2019 al Millor Musical, Premi de la Crítica 2019 al Millor Intèrpret de Musical, Premi Teatre Barcelona 2019 al Millor Musical i Premi Teatre Barcelona 2019 al Millor Intèrpret de Musical.

Joan Vázquez, que es transforma en Ocaña en l’espectacle, el descriu com «un artista de cap a peus, un artista i un revolucionari… però qualsevol cosa que es digui d’Ocaña queda curta. Ell sempre deia que era molt més lliure que qualsevol etiqueta, fins i tot que ser homosexual» i afegeix que «a la Barcelona dels 70 va ser un activista, promotor de la moguda barcelonina de la Plaça Reial, de la gauche divine, d’una bohèmia reivindicativa, però també molt llibertària i revolucionària. Lluitaven pels drets civils i socials, que diuen que va ser precursora de la moguda madrilenya dels anys 80». També comenta com l’espectacle reivindica aquesta figura i la Barcelona canalla: «Es pregunta on està enterrada aquesta ciutat preolímpica.»

Marc Rosich, director d’escena i dramaturg, comenta com «la premsa, el món, la ciutat va decidir que  la transició, els nous aires de llibertat que es vivien a la ciutat tenien un representant i era Ocaña, que sortia al carrer i feia aquelles performances. Ara li diríem performances, però ell no ho sabia que era això…2 i també afegeix «no era gens tonto: per vendre els seus quadres muntava els saraus a Les Rambles. Va aconseguir molta visibilitat saber dominar la seva imatge pública, que acabava sortint a totes les revistes i diaris. Qualsevol notícia relacionada amb el món LGTBQ acabava il·lustrada amb una foto seva, els fotògrafs el perseguien».

Ocaña, reina de las Ramblas es podrà veure al Teatre Condal de l’1 al 6 de juny de 2021.

 

Sobre l’espectacle 
De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez i de la guitarra de Marc Sambola, la dramatúrgia de Marc Rosich ret homenatge  al controvertit personatge en un recital teatralitzat a ritme de copla. Així les paraules en primera persona del carismàtic pintor naïf es combinen amb la interpretació virtuosa de clàssics com TatuajeOjos verdesY sin embargo te quiero o La niña de fuego. Vázquez es transforma davant els ulls de l’espectador, es posa en la pell de l’artista, i sota la seva màscara, repassa els capítols més importants de la seva arrauxada vida i també de la seva tràgica mort.

 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com