‘La Filla del Mar’ arriba al Teatre Condal

A partir de l’obra d’Àngel Guimerà, és una creació de La Barni (Marc SambolaMarc Vilavella Gràcia Fernández) amb text i lletres de Jaume Viñas i música i lletres de Marc Sambola – també director musical- així com direcció de Marc VilavellaXavi CasanMariona CastilloCandela Díaz SanzGracia FernándezIrene Jódar GarciaAlbert MoraArnau Puig, Marc SambolaClara Solé Toni Viñals protagonitzen l’obra. A la presentació de l’espectacle van assistir Daniel Anglès -director artístic del Teatre Condal-, Cesc Casadesús -director del Festival Grec– i la companyia al complet.

Daniel Anglès va explicar com «hem seguit molt de temps el procés de La Barni. Vam veure el potencial de la companyia per donar el suport, eines i recursos necessaris per seguir amb el projecte.» Anglès va explicar com ja va veure l’espectacle al Teatre Romea feia anys i com li agradava aquesta història. «És una producció molt ambiciosa, com Mar i cel

Cesc Casadesús va comentar que està molt emocionat «és una proposta amb talent, fe i amb ganes de musical. És un musical català amb un autor original en català» i també ha afegit  que «això ho haurien de veure totes les escoles de Catalunya. És un text de Guimerà de manera més amena per entendre el seu missatge. L’espectacle tracta un tema que m’interessa: Acceptar el diferent.  És una combinació entre la bellesa de les cançons i el missatge social tan important al teatre.»

Marc Sambola, que també toca la guitarra a l’espectacle, va dir que «La Filla del Mar és un text amb una vigència absoluta.  Hem fet una creació a foc lent i ha anat evolucionant amb els anys, des de 2014″. També va comentar que «les cançons no comencen i acaben però tenen una melodia que recordes.»

Jaume Viñas ha explicat «vaig abordar el repte sense complexos, amb molta humanitat però també amb l’humor característic de Guimerà.» Gràcia Fernández va comentar com l’obra explora «la facilitat de Guimerà per parlar de la condició humana amb molts matisos: la por, relació amb els altres i amb si mateixos.»

SINOPSI 
L’Àgata, una jove rescatada del mar quan era nena, ha crescut en un petit poble de la costa, rebutjada constantment per tothom a causa dels seus desconeguts orígens. Una animalota, una pària, una forastera. Però l’Àgata troba la pau en allò que justament li va robar la seva família en aquell naufragi, el mar. Amb la innocència d’algú que només pensa en l’horitzó, la pesca i la seva «germana» Mariona, l’arribada al poble de Pere Màrtir farà que l’Àgata es vegi involucrada en un complex triangle amorós que, tot i néixer com un engany, la portarà a viure un amor romàntic, extrem, purament instintiu i boig, que desencadenarà tràgiques conseqüències.

 

Entrades AQUÍ

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com