‘Carrer Robadors’ arriba al Teatre Romea

Després d'inaugurar el Festival Grec 2021, l'espectacle dirigit per Julio Manrique obre temporada de l'1 al 19 de setembre

El Teatre Romea presenta Carrer Robadors, una producció de Bitò Grec 2021 Festival de Barcelona. Basada en la novel·la de Mathias Énard, l’obra està adaptada per Julio Manrique (que també n’és el director), Marc Artigau i Sergi Pompermayer i està protagonitzada per Moha AmazianGuillem BalartElisabet Casanovas, Anna CastellsAyoub El Hilali, Mohamed El BouhaliAbdelatif Hwidar Carles Martínez.

L’escriptor francès Mathias Énard -especialitzat en cultura àrab- ha viscut a Barcelona una llarga temporada i, algunes de les seves novel·les, com Carrer Robadors, estan ambientades al Raval barceloní. Lakhdar, un noi de Tànger, és expulsat de casa seva per un escàndol familiar, s’acosta a un grup integrista, veu irrompre als països veïns la Primavera Àrab i acaba marxant del país en un d’aquells vaixells que, a les nits, veia solcar l’estret en direcció a la Península. Arribarà a la capital catalana i coneixerà el Raval des del pis del carrer de Robadors al qual anirà a parar. I en una ciutat en crisi i agitada per les protestes del 15M, es trobarà immers en un món de marginalitat, vivint inferns només endolcits per algunes trobades afectuoses i per l’esperança de trobar una estudiant d’àrab barcelonina, la Judit, a qui va conèixer a Tànger i de la qual està enamorat. Un equip de joves actors i actrius, una part dels quals d’origen àrab, interpreten els personatges d’una història que aconsegueix copsar l’esperit d’una època, aporta llum sobre la situació i les motivacions dels migrants i llença tant un missatge de negre pessimisme com d’esperança lluminosa.

Julio Manrique aposta per un repartiment divers amb joves promeses i actors amb una trajectòria més llarga. L’obra reuneix de nou els intèrprets Guillem Balart i Anna Castells amb Manrique, qui ja els dirigia a l’obra Jerusalem estrenada també al Teatre Grec.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com