Un Terrassa Noves Tendències 2021 per explicar el present: 22 espectacles, la meitat estrenes

La 14ª edició del TNT tindrà lloc del 30 de setembre al 3 d'octubre de 2021. Sota el lema "florir", i tenint en compte el context actual, el festival reivindica present, necessitat, urgència, i mudar la perspectiva a través de les arts vives

El Festival TNT – Terrassa Noves Tendències ha presentat la seva 14a edició, que tindrà lloc del 30 de setembre al 3 d’octubre i que inclou vint-i-dues peces, la meitat de les quals són estrenes. Una edició que aposta pel risc i que acull molts treballs que s’han gestat en aquest present voluble, al qual s’hi refereixen constantment. La voluntat del Festival TNT és impulsar la creació contemporània del país amb una política de residències i coproduccions que faciliti la creació d’un teixit sòlid per als i les artistes.

Enguany el TNT pren com a imatge els fongs, a través dels quals busca florir: atendre al malestar, a allò que no funciona, a la necessitat de canviar la nostra manera de viure, de mudar la perspectiva a través de les arts vives.

El TNT 2021 s’obrirà a més districtes de la ciutat i els espectacles oscil·laran entre els 3€ i els 11€. Les entrades es podran adquirir des d’avui a través de la web www.tnt.cat.

Una programació per explicar el nostre present

Després d’un any de procés creació, les sis artistes/companyies que han format part del Programa d’Acompanyament a Artistes Residents 2020-2021 culminaran el seu projecte amb l’estrena de les seves creacions a les quals s’ha acompanyat artísitca i econòmicament per part del festival.

Així, el TNT presenta els treballs de les companyies Las Huecas i Urati Laboratori, dos col·lectius de creadores i creadors, molt joves, emergents i innovadors, que se centren els primers en la gestió privada de la nostra mort, i els segons el cos migrant en relació al cos virtual, respectivament. Dues propostes que interpel·len directament al nostre present. Com també ho fan Vértebro o Bárbara Bañuelos, que han treballat al voltant de conceptes com la bogeria contemporània, l’autoexplotació o la sostenibilitat. També s’estrenaran els projectes de les artistes residents Amalia Fernández, i el seu retrobament amb la dansa, o Aurora Bauzà i Pere Jou, que converteixen corporalitat i so en un sol llenguatge.

L’experimentació a través de nous formats està present en tots els espectacles programats del TNT, i enguany es presenta amb força amb propostes com les de María Jérez i Edurne Rubio, que porten els fenòmens naturals a la sala de teatre, El Conde de Torrefiel amb el seu exercici escènic per a un espectador, o el col·lectiu escènic Los detectives que s’ha llençat a experimentar amb el cinema i el plaer dels cossos.

Un TNT de i per a la ciutat

Per tal de seguir connectant amb el teixit de la ciutat de Terrassa, el TNT incentiva més que mai el treball amb col·lectius i, en algunes peces, ressonen les seves veus, els seus cossos, el seu coneixement. Per exemple amb el treball de Xesca Salvà i Marc Villanueva on un grup de biòlogues ha posat la seva experiència de vida al servei d’una peça que dirigeix la mirada a la vida de les bactèries i els fongs; o el treball de Ça Marche, on un grup d’infants posa el seu cos i joc al centre.

En aquest sentit, el festival també ha iniciat una primigènia expansió de la programació cap als districtes. Enguany ho fa amb La llista de Quim Bigas, que també serà la clausura del festival el diumenge al migdia a la plaça de l’Ajuntament, i Vivir en Videoclip d’Anto Rodríguez, un concert- karaoke popular que esdevé una invitació en tota regla a cantar i a ballar.

El festival vol seguir enfortint la relació amb els joves artistes emergents de la ciutat i aquesta any ho fa en col·laboració amb la Comunitat de Creació Artistica el Corralito que presenta 3 peces de Neus Masdeu, Mar Garcia i Javier Soler, i Victor Pérez-Pallarès, seleccionades a través d’una convocatòria pública

Fi de jornada amb propostes musicals

Les tres nits del festival acabaran amb propostes musicals que desborden el format concert. Glòria Ribera, Los Voluble i la gallega Mercedes Peón presentaran els seus darrers treballs que comparteixen, a més d’un marcat caràcter transdisciplinar, reivindicacions profundament polítiques que són l’arrel i origen de les seves singulars creacions.

Un TNT també per als infants

Aquest any, en el marc de l’itinerari TNT KIDS, es podran veure tres propostes de nous formats que busquen potenciar l’espectador actiu i fugir de la infantilització. Un bon exemple és la proposta dit dit de Condegalí, un taller-peça que reivindica el tacte com eina de coneixement i que en els temps actuals es presenta com una lliçó fonamental. També s’hi podran veure els treballs del Colectivo

Desplegándose, dirigit a nadons, i de Xesca Salvà, que adapta el seu Cases per a nenes i nens d’entre 10 i 14 anys.

Jornada PRO i presentació dels nous artistes residents

Durant el matí del divendres 1 d’octubre tindrà lloc l’habitual jornada per a professionals on es realitzaran, entre altres , les presentacions escèniques dels 6 projectes seleccionats per formar part del programa d’acompanyament a artistes residents 2021-2022 i que s’han fet públiques avui:

 

Objeto-Tiempo, de la companyia Serrucho

Donde empieza el bosque acaba el pueblo, de la companyia Monte Isla

WASHINGTON by Lars von Trier, de Matías Daporta

TSUNAMI or something’s gonna happen tonight, de Carlota Grau

El futuro, d’El Pollo Campero, Comidas para llevar

El movimiento, de Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com