‘Començar’ inaugura la temporada a La Villarroel a partir del 7 de setembre

"Una obra molt bonica que ens venia molt de gust", en paraules de Pau Carrió

David Ruano

La Villarroel estrena una producció pròpia: Començar. El text de David Eldridge està dirigit i adaptat per Pau CarrióDavid Verdaguer i Mar Ulldemolins protagonitzen l’espectacle.

L’obra ha estat presentada aquest matí a La Villarroel, amb tota la companyia i la directora artística de la sala, Tania Brenlle, s’ha mostrat entusiasmada per l’inici de la temporada «som en una festa». És la primera vegada que David Eldridge estrena a Catalunya. «És una comèdia entre divertida i tendre» sentència Brenlle, posant en valor la reflexió sobre l’aïllament dels personatges: «ella és bona a la feina, però això mateix fa que no desenvolupi la vida familiar». Finalment la directora artística de La Villarroel s’ha mostrat satisfeta del fet que 7 dels 10 espectacles que es presentaran aquesta temporada són de dramatúrgia catalana.

El director de la peça, Pau Carrió, ha confessat que li va encantar quan va llegir la dramatúrgia per primera vegada. «Es parla de temes contemporanis sense un discurs concret ni cap solució al final de l’obra». El projecte va néixer quan el director estava fent un cafè amb David Verdaguer: «Tenim la sensació d’estar fent una obra molt bonica que ens venia molt de gust. Ens ha demanat molt esforç, una feina diferent del que estem acostumats a fer». La Villarroel és una sala perfecta per aquest espectacle, ja que segons el director «el públic és espia d’una relació íntima».

David Verdaguer, Dani a l’obra, considera que «a vegades, al teatre hi ha el rol del bo i el dolent, que estan oposats. No en aquesta obra. Els protagonistes són dues persones amb llum i foscor, error i algun encert. És el millor text que m’ha arribat a la vida».

David Ruano

Mar Ulldemolins, Laura a l’espectacle, descriu els personatges com dues persones d’uns quaranta anys que van camí a la soledat i la invisibilització. «Estan a la corda fluixa, tenen motxilles i aprenen de la vida. Els seus desitjos no es poden complir. No perden el temps, es diuen coses que ni en relacions de temps es diuen».

 

Sobre l’espectacle 

La festa que la Laura ha fet per estrenar el seu pis s’ha acabat, però queda un últim convidat, el Dani. No es coneixen. Els dos tenen prop de 40 anys. Ella, té una feina d’alta direcció que li agrada i no té família propera. Ell, té una feina d’administratiu que detesta, i està divorciat. Dues persones intel·ligents i divertides, a punt de decidir, l’una davant de l’altra. Semblen a kilòmetres lluny. Els dos estan sols. Podrien anar-se’n al llit aquesta nit i no tornar-se a veure. O ni tan sols això. O potser tot està a punt de començar?

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com