La Villarroel estrena ‘Sólo llamé para decirte que te amo’, un espectacle de l’argentí Nelson Valente

La Villarroel ha presentat aquest matí Sólo llamé para decirte que te amo, una obra escrita i dirigida per Nelson Valente. L’espectacle està protagonitzat per Mayra Homar, Roser Batalla, Julia Dorto, Lide Uranga, Guido Botto Fiora, Gonzalo Saenz i Juan Pablo Kexel. A la presentació ha assistit Nelson Valente així com Tania Brenlle -directora artística del teatre- i les actrius Mayra Homar i Roser Batalla.

Tania Brenlle ha donat la benvinguda a la temporada de la programació off recuperant així l’aposta per espectacles llatinoamericans. Nelson Valente estrena un espectacle a La Villarroel per quart cop. «Com sempre en les obres de Nelson Valente ens trobem davant una proposta que parteix d’una situació absolutament quotidiana i també, com és habitual, retrata amb precisió i poesia l’univers femení que compon aquesta família una mica desestructurada que es troba instal·lada en una pausa al més pur estil Txekhovià».

Nelson Valente ha confessat que és un plaer estar a La Villarroel perquè «es una sala perfecta para los espectáculos que concibo. En este caso tenemos la cercanía del espectador por ambas partes, tener ese juego de poder mirar los ojos del espectador de la otra grada es precioso». Aquest espectacle va ser concebut per representar-se als menjadors del públic. «La obra lleva 5 temporadas en Buenos Aires, y con ese tiempo hemos visto como ha cambiado el rol de la mujer en Argentina. Al interpretarse dentro de una casa, la gente se sumaba al dialogo hablando como si eso estuviese pasando de verdad, del realismo de la obra de golpe se le sumaba otro tipo de realismo. Estamos contentos de contar con Roser que es una argentina más, cuando la presentaba a mis amigos argentinos ella hablaba con acento argentino y al revelar que es catalana nadie se lo creía».

Mayra Homar, Patrícia a l’espectacle, descriu el seu personatge com «es quien lleva la casa, quien cocina, quien limpia, quien trae el dinero… ella esta acostumbrada a eso, porque al final los humanos nos acostumbramos a todas las situaciones. Pero un día recibe una llamada que le hace dudar de toda su vida» i afegeix «Es muy lindo esto que sucede aquí, en esta sala, encontrarnos con los ojos del otro, con sus emociones… »

Roser Batalla, la germana de la protagonista a l’obra, ha començat la presentació amb el dilema de com parlar: si en argentí o en català, ja que a l’espectacle Batalla interpreta de manera precisa una dona argentina. L’actriu, recentment guardonada amb el Premi Margarita Xirgu, ha volgut remarcar el seu entusiasme amb l’oportunitat de treballar amb Valente: «estic molt contenta de poder treballar amb el Nelson i la resta de companys, ell és un molt bon dramaturg i molt bon director. Ha estat súper senzill entrar a l’engrenatge».

Sobre l’espectacle

Sólo llamé para decirte que te amo és una obra que neix el 2016 dins del marc del programa «El 25 va a tu casa» del centre cultural 25 de Mayo de Buenos Aires, on s’invitava a veïns del barri de Villa Urquiza a convertir la seva pròpia llar en un teatre per un dia.

L’objectiu principal era crear un espectacle amb possibilitat d’adaptar-se a diferents espais no convencionals, com ho van ser les cases dels veïns, i amb un contingut que dialogava i involucra les temàtiques familiars.

El procés experimental de construcció i muntatges de l’espectacle consistia en 12 trobades en les quals es va elaborar el text a partir d’improvisacions que sorgien d’incisos proposats per l’autor. Durant aquest període es va profunditzar el desenvolupament dels conflictes subjacents als vincles familiars i de poder, que configuren la singularitat característica de les obres de Nelson Valente.

Solo llamé para decirte que te amo és el resultat d’un procés d’anys de treball on es poden veure les influències de les altres creacions de l’autor. És per això que l’obre sigui un espai on els espectadors es veuen profundament identificats amb les problemàtiques dels personatges, qüestionant, en cert sentit social, les valoracions que fem respecte al desig propi i els rols familiars.

Sólo llamé para decirte que te amo es representarà a La Villarroel a partir del 10 de setembre de 2021.

Sinopsi

La Patricia viu amb els seus fills bessons, la seva mare, la seva germana i la núvia d’un dels seus fills. Ella porta la casa endavant, té en solitud aquest pes sobre les seves espatlles. Avui rebrà una trucada que canviarà la seva vida per sempre.

Entrades AQUÍ

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com