Arriba el 53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona

Richard Bona, Cimafunk, José James, Andrea Motis, Sílvia Pérez Cruz i Madeleine Peyroux, entre els nous fitxatges del festival

Richard Bona i Alfredo Rodríguez al capdavant d’un poderós sextet just el dia de l’aniversari del baixista camerunès, l’impactant vocalista cubà Cimafunk, l’esperat retorn de José James, l’estrena a Barcelona de l’espectacle d’Andrea Motis Guitar Storm, la celebració dels 10 anys del disc En la imaginación firmat per Sílvia Pérez Cruz i el Javier Colina Trio, i un altre record discogràfic, la recuperació de Careless love de Madeleine Peyroux, són algunes de les novetats del 53 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, que comença el 20 d’octubre i acabarà excepcionalment el 10 de març del 2022.

Dos altres noms importants del festival són La Locomotora Negra, ara sí amb el seu últim concert dins del festival i al Palau de la Música, i Marco Mezquida, que presentarà el seu últim disc –encara sense títol– al capdavant del seu trio.

Són tots ells noms que s’afegeixen als ja anunciats abans de l’estiu, com ara Maria del Mar Bonet, Avishai Cohen, Kenny Garrett, Mary Halvorson, Vijay Iyer, María José Llergo, Cécile McLorin Salvant, Maria Schneider i Chucho Valdés.

De Cajón!, la sèrie flamenca del festival, incorpora noms com Miguel Poveda, convidat de luxe del concert de Tomatito -Viviré–, el guitarrista Rafael Riqueni en solitari, Antonio Carmona en un espectacle d’estrena i una producció pròpia del festival, Una Nit amb Solera, amb tres grans guitarristes: Pepe Fernández, Jerónimo Maya i Rycardo Moreno. Noms que s’afegeixen als ja anunciats Estrella Morente, Dorantes i Chano Domínguez-Diego Amador.

Un any més, el Conservatori del Liceu continua sent l’epicentre del jazz a Barcelona amb una sèrie de concerts i classes magistrals úniques al món. Melissa Aldana, The Trio de Ted Nash (músic cabdal de la Jazz At Lincoln Center Orchestra de Wynton Marsalis), Jakob Bro, Jeff Ballard, Marc Miralta, Chris Potter, Avishai Cohen, Ambrose Akinmusire, Bill McHenry, Michael League Kenny Garrett tocaran i faran classes magistrals al Conservatori, per on també passaran per fer-hi classes artistes com Maria Schneider, Tomatito i Chucho Valdés. Justament per celebrar els 10 anys de col·laboració amb l’escola superior de música més antiga de Catalunya, la Medalla d’Or del festival aquest any serà pel Conservatori del Liceu, representat per la seva directora general, Maria Serrat.

Un abonament Descoberta, 50 euros per 5 concerts, permetrà assistir als concerts de cinc professors del Conservatori: Carme Canela (a duo amb Jurandir Santana), Gonzalo del Val Trio amb Benet Palet, Kevin Díaz Double Trio, Òscar Latorre i Marco Mezquida.

Finalment, el festival col·labora per primera vegada amb el centre KBr de la Fundación Mapfre, que proposa una meravellosa exposició dedicada al fotògraf Lee Friedlander, autor de retrats de figures icòniques de la història del jazz com ara John Coltrane, Miles Davis, Duke Ellington, Aretha Franklin i Sarah Vaughan.

 

Entrades AQUÍ

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Noticias

This site is protected by wp-copyrightpro.com