‘Clitemnestra’ arriba al Teatre Romea

Es podrà veure del 22 al 26 de setembre de 2021

Aquest matí s’ha presentat al Teatre Romea Clitemnestra, la casa dels noms, una producció del Teatre Principal de Palma Testamento. L’obra de Colm Tóibín està dirigida i adaptada per Agustí Villaronga. L’espectacle està protagonitzat Núria PrimsJosuè GuaschMarc BonnínSara SánchezMarina FontAitor Gabaldà i Martina GarciaJosep Maria Pou -director artístic del Teatre RomeaJosep Cerdà -director del Teatre Principal de Palma-, Núria Prims i Aitor Gabaldà han assistit a la presentació de l’espectacle.

Josep Maria Pou considera que es tracta d’un espectacle precedit de molt èxit i molt bones crítiques: «Tot i ser un espectacle que es va veure afectat per la pandèmia, s’ha mantingut viu, és un supervivent.» El Teatre Romea vol ser un aparador de produccions de fora de Barcelona i és el primer cop que una obra amb direcció d’Agustí Villaronga es representa al Teatre Romea. També és el primer cop que Núria Prims actua en aquest teatre.

Josep Cerdà està content de l’èxit de l’espectacle a les Illes Balears: «Arran de ser una producció accidentada per la pandèmia, s’ha creat amb un equip fort que ha pogut treballar molt la interpretació. Ha tingut un procés de creació molt obert.» En aquest espectacle «destaca l’evolució del poder i el judici queda a la platea.»

Núria Prims ha explicat com en aquesta producció «Villaronga ha volgut construir una constel·lació familiar sobre l’escenari.  Trenquem amb el tòpic i intentem entendre altres cares de Clitemnestra. És una reflexió sobre la relació de les dones amb el poder. No és una reivindicació, sinó una nova visió.» Aitor Gabaldà afirma que amb la companyia «descataloguem la part dolenta i usurpadora de Clitemnestra, volem que el públic la pugui entendre i empatitzar. Humanitzem el personatge.»

 

Sobre l’espectacle… 

Agustí Villaronga adapta i dirigeix aquesta nova producció teatral basada en l’obra La casa dels noms, de Colm Tóibín. En el llibre, l’autor humanitza Clitemnestra, un personatge cabdal de la literatura clàssica grega, tal com feu amb la Mare de Déu a El Testament de Maria (que vam poder veure al Teatre Principal el 2015). Cal recordar que Clitemnestra fou esposa d’Agamèmnon i mare de tres fills: Electra, Ifigènia i Orestes. Com a ofrena als déus, la jove Ifigènia va ser sacrificada pel seu propi pare, Agamèmnon. I Clitemnestra venjà aquesta mort, amb l’ajuda del seu amant, Egist.

 

Entrades AQUÍ

 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com