El rock dels Mossos torna a bategar per La Marató de TV3

El concert solidari 'Mossos amb La Marató' serà l'11 de desembre a Luz de Gas amb la Xaiques Band i diversos convidats

Torna el concert solidari Mossos amb La Marató a Luz de Gas, capitanejat per la Xaiques Band amb bona part de la formació original i diversos convidats. L’Associació Actúa ha fet coincidir exactament la mateixa data onze anys després: diumenge 11 de desembre, a les 18.30 hores, congregarà artistes i grups com Carles Lara, l’actriu Maria Molins, el Barcelona Gay Men’s Chorus i l’advocat Pau Molins, amb la direcció musical de Fran Suárez. S’hi estrenarà en directe la cançó «Batega el món», de Vicen Martínez i Manel Guerrero, que també participaran en el recital. Un tema escrit expressament per a aquest concert i per a La Marató de TV3 d’aquest any, dedicada a les malalties cardiovasculars, a la qual es destinarà la recaptació de l’acte.

Tot l’esdeveniment comptarà amb intèrprets de llengua de signes de l’Associació enCantados.

Josep Lluís Guerrero, el líder de Xaiques Band, explica que viu aquest desitjat retorn «amb molta alegria i molta responsabilitat». «Aquella primera vegada vam actuar sense cap experiència prèvia, però amb moltes ganes i va ser un èxit -recorda-. La pandèmia no es va deixar tornar l’any passat i festejar el desè aniversari. Així que ens vam conjurar a fer-ho aquest 2022».

A més del Josep Lluís, els altres membres del cos de la formació original que pujaran de nou a l’escenari de Luz de Gas són: Jordi Quintero, a la bateria; Sergio Morata, a la guitarra, i David Seisdedos, al baix. La Xaiques Band es completarà amb noves incorporacions: Tomàs Vidal, també Mosso, a la guitarra, i el músic professional Fran Suárez, pianista, compositor, productor i docent, «que en un començament anava a ser només el director musical, però que també tocarà els teclats i el piano», explica Josep Lluís Guerrero. De fet, Fran Suárez (Santiago de Xile) posseeix una dilatada trajectòria com a pianista, compositor, arranjador i organista. Graduat amb màxima distinció en el prestigiós Berklee College of Music, va rebre classes de mestres com Gary Burton, Jerry Bergonzi i Charlie Banacos.

Una altra membre dels Mossos d’Esquadra, Jessica Torruella, s’afegirà al grup dels seus companys per a cantar la balada «Someone like you» d’Adele, compartint micròfon amb més integrants del cos com la Marta Bertran (veu); l’Àngels Sánchez (saxo) i el Xavier Martin (guitarra). I entre els artistes convidats aquest 2022, hi haurà el reincident Carlos Lara, vocalista de la Rock & Ríos Band, una de les millors bandes tribut de l’estat, que ja va actuar el 2011 i que hi tornarà per recuperar cançons mítiques de Miguel Ríos com «Bienvenidos», «Año 2.000» i «Santa Lucía». Així com Pau Molins, la cara més visible del grup PorFinViernes, que interpretarà «No puedo vivir sin ti», de Coque Malla, y «Hace calor», de Los Rodríguez. I l’actriu Maria Molins («El cor de la ciutat», «La Riera», «La que se avecina» i «Entre vías») que cantarà «Yo no soy esa» de Mari Trini, i «Cançó de fer camí» de Mireia Vives i Borja Penalba.

El repertori a càrrec de la Xaiques Band, la banda base del concert, inclourà títols com «Llença’t» de Lax’N’Busto i «L’Empordà» de Sopa de Cabra, entre d’altres. Però la cançó estrella serà, sens dubte, «Batega el món», composta expressament per aquest concert.

Els coautors són Manel Guerrero i Vicen Martínez. I així expliquen com van sincronitzar els seus talents a l’hora de pensar en la temàtica i posar-li paraules i melodies: «Els dos ens coneixem personalment i musicalment des de fa molts anys, encara que és la primera cançó que componem mà a mà, va ser un procés molt orgànic i ràpid. En menys d’un matí teníem creada la llavor quant a lletra i música del que seria la cançó final», rememora Vicen.

«Batega el món» és una cançó que t’atrapa en la primera escolta. «L’objectiu era que fos accessible, emotiva i amb molta energia. Potser una de les claus va ser anar provant camins, descartant els que es tornaven massa complicats i triant tot el que ens emocionés i estigués en línia amb el resultat que volíem», aclareix Vicen. «El truc ha estat no complicar-se, cercar l’autèntic i sense molts artificis», afegeix Manel.

Referent a la lletra, Manel remarca que té «un missatge positiu, simple però potent». «Som, sentim i vivim cadascun d’una forma diferent. Però mirant en el més primari, en el ritme dels nostres batecs, realment som un i junts fem que el món avanci«.

 

Entrades AQUÍ

 

ACTUA AMB EL COR

Darrere de l’esdeveniment està l’associació que va néixer poc temps després d’aquell primer i exitós recital del 2011, Actúa Organización de Eventos Solidarios. Una entitat que ha organitzat al llarg d’aquests anys concerts solidaris a diferents sales i espais, com ara Luz de Gas, Circ Raluy Legacy, sala Barts, Razzmatazz, etc. «Sota el lema Actua amb el cor, hem propiciat recollides de joguines per a Cruz Roja amb un gran èxit de públic i ambient», explica el seu president, Santi Guerrero.

Santi va patir un infart l’abril de l’any següent del primer Mossos amb La Marató mentre treballava com escolta de qui llavors era el cap del cos (el Comisari Milán). El fet que aquest nou concert solidari a benefici de La Marató de TV3 estigui dedicat a la salut cardiovascular és una picada d’ullet del destí.

El món sempre batega millor al ritme de la solidaritat. 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Noticias

This site is protected by wp-copyrightpro.com