La filla de l’est, de Clara Usón, una obra sobre la tragèdia d’Ana Mladic, arriba a la Sala Tallers

Del 18/01/24 a l’11/02/24, a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, el 2012 Clara Usón va guanyar el Premi de la Crítica per La filla de l’est, a partir de la figura d’Ana Mladic, filla del general serbi Ratko Maldic responsable de la matança de Srebrenica.

L’Ana té un gran futur per endavant. És la millor alumna de la seva promoció de medicina a Belgrad i la nineta dels ulls del seu pare, el general Ratko Mladic, a qui ella adora. Una nit, a Moscou i només amb 23 anys, l’Ana agafa la pistola predilecta del seu pare i pren una decisió que marcarà la vida de la seva família per sempre.
Què va passar a Moscou? Va veure l’altra cara del seu pare, per a ella un heroi, per a molts un criminal de guerra? La tragèdia d’Ana Mladic confereix una dimensió familiar, real i propera del terrible drama de la guerra dels Balcans, on el monstre dels nacionalismes va despertar, reflex i auguri de la història passada i futura d’aquest dissortat i desmemoriat continent.

Sota la direcció de Norbert Martínez (adaptació i dramatúrgia), La filla de l’est s’instal·la a la Sala Tallers interpretada per: Gemma Brió (adaptació, dramatúrgia); Roger Julià; Josep JulienMar Orfila (projeccions de vídeo i interpretació); Tàtels Pérez i Jordi Rico.
La filla de l’est és una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya amb Vania.

Entrades AQUÍ

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com