«La dona del 600», de Pere Riera, estarà al Teatre Goya a partir del 25 d’octubre

La dona del 600 ens parla tant dels records de tota una generació, com del dol i la pèrdua d’algú estimat i de com els adults han d’afrontar aquell moment en què s’adonen que els pares s’han fet grans i potser caldrà fer canvis a les nostres vides per fer-nos càrrec d’ells.

Una família com tantes, i com cap a la vegada, ha de gestionar la pèrdua d’una persona central, la mare, i afrontar que el pare s’ha fet gran i fa coses que no toquen com ara construir un 600 al menjador de casa, en record del que conduïa la seva dona.

L’autor ha volgut remarcar el caracter humà de la història i dels seus personatges: «crec que el més bonic és que la gent vagi descobrint la història». Riera també ha subratllat la seva afició a incloure als seus textos el que es coneix com un «Macguffin» (un element de suspens que en realitat desvia l’atenció sobre el motiu central de la trama), i que espera que pel que fa a l’obra, els espectadors » poc a poc vagin resolen el misteri, volem que l’espectador empatitzi amb el sentit de l’humor i la sensibilitat de la família». En aquest sentit, Jordi González ha remarcat que es tracta «d’una comèdia divertidíssima»  i l’autor ha aclarit que sobretot ha buscat que la gràcia de la comèdia sorgís d’uns «Personatges amb molt sentit de l’humor»

Sinopsi:

En Tomàs és vidu, té més de setanta anys, i el metge l’obliga a estar-se del cafè, la llet, la sal i dels greixos. Viu sol, i passa les hores com aquell que compta estels a mitjanit. Un bon dia, la seva filla Montse li du un regal inesperat: la maqueta d’un Seat 600. Ella, que és metgessa sense fronteres i es passa més temps lluny que no pas a prop, ha pensat que el regal mantindria en Tomàs entretingut; més encara, reconstruint una còpia a escala del vehicle que van tenir a casa durant tants i tants anys. El “confit”, com ells n’hi deien; el nom amb què la Carme, la dona d’en Tomàs, va batejar el 600 el dia que, fa un munt d’anys, ell el va dur a casa, per convertir aquell cotxe petit i bonic en un membre més de la família.

Més info i entrades a https://www.teatregoya.cat/ca/ex/1657/la-dona-del-600/

 

 

 

 

 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com