L’espectacle està interpretat per Julio Manrique, Laura Conejero, Mireia Aixalà i Nil Cardoner.
Sinopsi:
Un escriptor aconsegueix publicar un gran èxit, després d’unes publicacions mediocres, quin és el secret? Abordar obertament la mort que va patir la seva dona després d’una llarga malaltia. Ara està a punt de publicar es seu segon gran èxit, però s’haurà de replentejar tot el que ha construït fins el momento en rebre una xocant notícia sobre el seu fill. Fins a quin pun tés ètic vendre les vivències de la gent que ens rodeja? Fins a quin pun tés ètic deixar tirada la teva editorial en mig de la publicació del nou gran èxit? Què es pot fer quan l’has cagat tant que ja no pots tirar enrere?
Pau Miró aborda aquestes qüestions en un exercici de sinceritat i introspecció acérrima.
L’autor Pau Miró ha dit:
Una història real s’articula en la relació entre un pare i un fill. Tots dos estan marcats per la mort prematura de la mare, la dona de l’escriptor. El dol els ha allunyat, i entre tots dos hi ha una manca d’empatia total. Per sobreviure a aquests dolor cadascú s’ha construït el seu propi relat. Viuen en una ficció que els llunya l’un de l’altre, i també dels altres. Podríem dir que viuen en un món que no existeix, en una ficció que pretenen controlar però que els controla a ells.
I qui no viu entaforat en el relat en que s’ha construït, assumint només arguments que reforcin les pròpies conviccions?
De tota manera aquest tex tés un esforç per arribar a apropar-se a l’altre. Sigui qui sigui l’altre. Perquè no veure l’altre és perdre’s el món. Perquè poden néixer monstres fruits d’aquesta desconsideració cap a l’altre.
Per més información: https://www.lavillarroel.cat/es/ex/1703/una-historia-real/
Montse Delgado