Es pot evocar la matèria a través de la música? El Teatre Auditori de Granollers innova amb un projecte pioner: “Robot Orquestra”, Aquest diumenge 24 de novembre – per Montse Delgado

Aquest diumenge 24 de novembre, a les 19h, s’estrena al Teatre Auditori de Granollers el concert Els Elements de l’Orquestra de Cambra de Granollers, amb una sorprenent posada en escena protagonitzada per dos braços robotitzats.

Serà la Simfonia 59del foc” de Haydn, una obra plena de contrastos i passió, que l’Orquestra de Cambra presentarà el projecte pioner “Robot Orquestra”, on dos braços robotitzats entraran en acció a l’escenari per crear una peça de ceràmica en directe en funció de la música que vagi sonant. Una intervenció totalment innovadora que fusionarà a l’escenari la tecnologia robòtica més puntera amb l’artesania de la ceràmica per materialitzar la música de Haydn interpretada per l’Orquestra de Cambra de Granollers en aquell mateix moment. Passat el concert, la peça resultant restarà exposada a Teatre Auditori de Granollers.

Foc, terra, aire i aigua convertits en esplèndides obres musicals.

A més d’interpretar El foc de Haydn a la seva simfonia 59, l’Orquestra de Cambra de Granollers oferirà també la magnífica obra de Jean-Féry Rebel, Els Elements, creada l’any 1737. Una sorprenent suite de danses barroques es què el músic evocava els elements de la natura de forma altament descriptiva, amb una música que va obrir nous camis expressius.

Repertori del concert:

1ª Part

Els elements  de Jean-Féry Rebel

Música Aquàtica de G. P. Telemann

2ª Part

Simfonia 59 en La m. “del foc” de Franz Joseph Haydn

Danses Romaneses de Béla Bartók

 

 

 

 

Equip artístic i creatiu del projecte “Robot Orquestra”

Orquestra de Cambra de Granollers (direcció: Corrado Bolsi)

Autors del projecte: Toni Cumella, direcció creativa IAAC, desenvolupament del projecte (Dubor A., Chadha K., Rizzuti C., Yilmaz H.)

Col·laboradors: Teatre Auditori de Granollers; Orquestra de Cambra de Granollers; Ceràmica Cumella, producció ceràmica; Universal Robots (UR), proveïdor de robots; Vicosystems, integrador robòtica.

Més informació: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio/c/344-els-elements.html

Montse Delgado

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com