El divendre passat, l’obra de teatre «Pel davant i pel darrere» va fer la funció 1.500 des de l’any 1985 en que es va presentar per primer cop a Barcelona

Divendres passat va ser un dia gran pel teatre a Barcelona i a Catalunya. Una de les millors comèdies mai escrites, l’obra de teatre, PEL DAVANT I PEL  DARRERE,  va aconseguit fer  1.500 funcions des de l’ any 1985 en que es va presentar per primer cop a la nostra ciutat. Des d’ aleshores, s’ han muntat quatre produccions més: en el 1996, 2002, 2010 i 2018….fent, algunes d ‘ elles, més de dues temporades com la que es presenta actualment al Teatre Borras després de l’ èxit obtingut la temporada passada. El text de cada producció ha estat sempre adaptat  als nous temps per Paco Mir i sempre ha estat també dirigida pel director anglès Alexander Herold.

1.500 funcions!!, el que voldria dir si s’ haguèssin fet totes  seguides, més de quatre anys representant l’ obra cada dia….. PEL DAVANT I PEL DARRERE és  un espectacle del que han pogut gaudir més de tres generacions, un espectacle que ha apreciat tant el públic teatral com el públic popular. Això, en teatre, passa molt de tant en tant i cal  celebrar-ho.

La llista dels actors que han defensat des de l’ escenari aquesta gran comèdia és llarga: Mario Gas, Juanjo Puigcorbé, Montse Guallar, Albert Dueso, Fina Rius, Marta Padovan, Felip Peña, Àngels Aymar, Joaquín Cardona, Abel Folk, Mercè Comes, Joan Crosas, Maria Lanau, Roser Batalla, Joan Cusó, Marta Calvó, Jaume Mallofré, Josep Penyalver, Cesc Albiol, Pep Planas, Anna Briansó, Enric Majó, Mireia Portas, Albert Trifol, Mireia Villanueva, Santi Ibañez, Rosa Andreu, Alex Casanovas, Eduard Farelo, Jordi Díaz, Rosa Gamiz, Meritxell Huertas, Anna Barrachina, Mònica Pérez, Carles Martínez, Aleix Albareda, Enric Majó, Miquel Sitjar, Dafnis Balduz, Saida Lamas, Lloll Bertrán, Carme Pla, Agnès Busquets, Xavier Serrat, Bernat Cot, Lluna Pindado i Laia Alsina.

 

En un món complicat, incert, que ens preocupa i atemoreix , cal reivindicar el riure, l’ importància de riure, i aquest espectacle ho aconseguit  cada cop amb escreix.
El 22 de novembre de 2019 vam fer la representació 1.500  i ho hem celebrat fent la funció en companyia d’ un públic nombrós  i amb la foto de portada d’aquesta publicació, feta aquest cop des de l’ escenari.

Lóbra estarà al Teatre Borràs finde el 2 de febrer de 2020.

Més informació i entrades a https://www.grupbalana.com/es/teatros/obras/pel-davant-i-pel-darrera/

 

 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com