/

Darreres entrades al TNC de ‘L’amic retrobat’ de Fred Uhlman, amb adaptació i dramatúrgia de Josep Maria Miró, i direcció de Joan Arqué – per Montse Delgado

Del 4 al 22 de desembre TNC, Teatre Nacional de Catalunya presenta, L’Amic Retrobat de Fred Uhlman, sota la direcció de Joan Arqué i l’adaptació del dramaturg Josep Maria Miró.

Sinopsi:
L’amic retrobat retrata a través de la veu d’un home adult, Hans Schwarz, fill d’una família jueva, la mateixa història d’amistat de fa més de tres dècades amb Konradin Von Hohenfels, fill d’una família aristocràtica de Suàbia. Els nois es coneixen al Karl Alexander Gymnasium de Stuttgart, l’escola més famosa de Württemberg, i inicien una intensa relació en què comparteixen i conflueixen coneixement, idees, preocupacions i també contradiccions. Inicialment l’amistat es configura al marge de l’enfrontament polític del país però, de mica en mica, es veurà enterbolida pels convulsos esdeveniments i la pujada de tensió que es viu a Alemanya a partir de 1933 amb l’ascens del nazisme i l’antisemitisme. Els dos nois no poden viure al marge de les circumstàncies externes que començaran a notar en les seves respectives famílies i que també s’inocularà en la seva amistat i acabarà provocant la separació definitiva de les seves vides.
Repartiment:
Joan Amargós com Konradin jove.
Quim Àvila com Hans jove.
Jordi Martinez com Hans Adult.

L’amic retrobat és una producció pròpia on arriba a un públic molt divers i neix i es forma una obra molt present.
Una obra que retracta un amor produït sense cap mena d’estigma, com de vegades la puresa pot anul·lar la mateixa puresa.
L’obra, tot i que data de la segona guerra mundial pot arribar a remoure molt dins de l’actualitat d’avui en dia i crea una simbiosi entre el públic i els actors.
L’amic retrobat conserva l’essència del text però d’una manera contemporània, més actual.

Per saber més i entrades: https://www.tnc.cat/

Montse Delgado

 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com