El Jamboree compleix 60 anys aquest 2020 – per Montse Delgado

El Jamboree compleix 60 anys aquest 2020.

El Jamboree estarà de festa aquest proper any, 60 anys d’història, de música, de ball i eixos que conformaran i articularan l’aniversari.

En aquestes sis dècades, la sala ha generat història de la ciutat, del país, i del jazz a nivell internacional.

Amb aquesta història a les espatlles, evidentment ha acollit els millors artistes locals i internacionals –i no només del jazz- i alhora ha estat escola i cantera de musics. S’ha convertit en el punt de trobada dels melòmans, però també a estat lloc on tots nosaltres hem descobert algun artista o un estil musical.

I tot plegat, mantenint la personalitat Jamboree, una barreja de filosofia oberta eclèctica i d’una marcada i indiscutible personalitat “underground”.

Traduït en algunes xifres, per tal de tractar de transmetre la magnitud d’aquesta sala de concerts de petit format, estan parlant de: més de 25.000 actuacions des dels anys 60, més de 30.000 musics han actuat (des del 93), i un acumulat de més de 2.000.000 de persones es poden comptabilitzar com a públic dels concerts en aquests 60 anys.

Pel que fa a la vessant de sala de ball original, ara discoteca, en 28 anys ha ofert: 28.224 sessions de djs, 336 sessions de djs internacionals, 140 festes temàtiques, ha acollit més de 400 esdeveniments privats… i en total, sumen 2,5 milions de persones que han gaudit de la festa i les sessions de discoteca (des del 93).

Celebrant els 60 anys.

Nova imatge

La efemèride es veurà identificada en un nou logo d’aniversari, que serà present com a imatge gràfica durant tot l’any, i un vídeo-resum commemoratiu que es projectarà abans de cada concert i activitat que tingui lloc a la sala o que tingui relació amb l’aniversari.

La programació: 365 concerts durant l’any

La programació tindrà molts concerts especials, i amb una participació evident dels artistes més significats que han estat vinculats a la sala.

El festival MasiMas també quedarà emmarcat en aquesta programació especial, i òbviament serà una edició especial “60 anys Jamboree”.

Mirant cap el futur amb un nou director artístic

L’aniversari és una oportunitat per renovar-se i mirar cap el futur. Quina millor manera que posant la direcció artística en mans d’una nova mirada, apostant decididament per la joventut, la modernitat, la transgressió, el risc, la sorpresa i el descobriment.

L’ escollit és Simón Pons. El Jamboree seguirà sent, per descomptat, la llar del jazz… però com en el propi jazz sempre ha estat característic, també serà un lloc amb un llenguatge lliure i obert, sempre nou, ple i en moviment.

La festa: al Liceu, i a l’estiu

Tot aniversari ha de tenir una festa com cal, i com el Jamboree i la seva secció de discoteca en són especialistes, es pot esperar una celebració a l’alçada.

Només ens avancen que serà al juliol, i al Liceu. La resta, top secret!

Concerts gratuïts a la Plaça Reial

En el marc de l’aniversari, la celebració també sortirà fora de la sala i a l’estiu oferiran durant l’agost 30 concerts gratuïts (un per dia) a la Plaça Reial.

Les complicitats i aliances

-Establiran una col·laboració artística amb la sala londinenca Ronnie Scott’s Jazz Club.

-Es proposarà un acord amb els centres cívics de la ciutat, promocionant la sala amb xerrades i conferències.

-S’articularà un marc de converses per establir col·laboracions amb els principals agents de formació musical del país, com les Escoles Superiors de Música.

-Jamboree participarà en Projectes Europeus de connexió entre sales.

Aquests són els eixos generals que estructuraran el 2020 de la programació i relacions estratègiques de la sala Jamboree.

I es que la sala Jamboree es molt més que una sala, un lloc on totes les edats en retroben amb un mateix fi, la passió per la música, el bon ambient i la llibertat d’expressió musical.

Feliç aniversari Jamboree.

 

Montse Delgado

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Noticias

This site is protected by wp-copyrightpro.com