Del 4 de gener al 8 de març La Villarroel ens presenta «Aquella nit», una obra de David Greig i Gordon McIntyre. Produïda per La Brutal i Minoria Absoluta i sota la direcció de David Selvas – por Montse Delgado

Sinopsi:

L’Helena és advocada de divorcis, embolicada de fa temps amb un home casat. El Bob malviu fent feines il·legals, i ha deixat enrere, ja fa temps, els seus plans per ser escriptor. Després de conèixer-se en un bar, tots dos viuran un cap de setmana de transformació, que canviarà les seves vides per sempre. Unes vides que, com molts de nosaltres, tenen com a rerefons constant la ciutat, un bosc on ens podem perdre, però també ens podem trobar, com passa a “Somni d’una nit d’estiu”. Aquí, tal i com passa a la comèdia de Shakespeare, el Bob i la Helena, descobriran que el que creuen que volen i el que realment volen, són coses completament diferents.

Avui se’ns ha presentat davant premsa Aquella nit. Haig  de dir, d’entrada, que ha sigut una roda premsa acollidora i familiar, i això, es d’agrair.

Presentació:

Fràgil i divertida, Aquella nit (Una obra de teatre amb cançons), una comèdia romàntica amb molt de cap i un gran cor.

Esquitxada de cançons iròniques, que disseccionen l’enreda’t mapa de l’amor.

El text de David Greig, explora l’emocionant opció que tots tenim d’agafar les regnes de les nostres vides i reinventar-nos quan ho desitgem. Com quan l’ Helena posa el bitllet a la màquina del pàrquing i llegeix el que diu a la pantalla: Opció de canvi. Ho llegeix com un signe, com una reflexió filosòfica escrita especialment per ella.

El text i les seves cançons porten implícita una urgència per compartir la història amb el públic, la peça demana una manera particular d’explicar-se, i això és el que nosaltres hem intentat.

En el nostre espectacle hi ha molt de concert, de show… d’experiència comú, com la vida real. A aquestes alçades del partit ja sabem que la vida no és com una pel·lícula de Hollywood. És dura, desordenada, hi plou, la gent es posa calenta, i sua, el sexe és una merda i l’amor és qualsevol cosa, menys fàcil.

Després d’aquesta presentació poca cosa més queda per dir. Una obra a mode de feedback, parlant en tercera persona on el públic forma part d’ aquest tercer element.

Tot flueix a ritme entre les cançons i el diàleg a penes sentint la diferència i amb Aquella nit es mosta l’ amor com a consol, com a llibertat, mai com una presó.

Aquella nit està pensada per tots el públics, doncs es tan propera a tot el que ens passa que, no s’ha de tenir en compte l’edat.

Una composició detallista i precisa amb un procés creatiu molt interessant.

Sí a tot això l’hi afegim el gran repartiment, obtindrem una obra que crearà precedents.

Fitxa artística:

Intèrprets: Ivan Massagué i Marta Bayarri.

Músics: Aurora Bauzà i Pere Jou (TelemannRec.)

Per més informació i venda d’entrades: www.lavillarroel.cat

 

Montse Delgado

 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com