Avui i fins el 26 d’aquest mateix mes, Teatre Romea presenta «Romancero Gitano»- por Montse Delgado

La direcció corre a càrrec de Lluís Pasqual i la posada en escena de Núria Espert, amics i col·laboradors al llarg de dues dècades amb nou projectes en comú, tornen a la paraula de Lorca.

Sinopsi:

Núria Espert, reconeguda amb el Premi Especial Europa de teatre el 2018 per la seva extraordinària trajectòria en els àmbits de la interpretació i la direcció escènica i la seva defensa de les llibertats torna el Teatre Romea, al qual va debutar com actriu amb tretze anys. Amb Romancero Gitano, un espectacle creat per a ella amb motiu de la concessió d’aquest premi per un altra de les personalitats més rellevants de l’escena internacional, Lluís Pasqual, en què els versos, els records i les explicacions amb què el poeta i dramaturg més universal en llengua castellana acostumava a presentar la lectura de les seves obres, com ho va fer a la conferència amb què va presentar el seu poemari el 1935, es combinen amb els records de la vida de l’actriu, de les seves interpretacions i les de Margarida Xirgu de les grans protagonistes lorquianes com Yerma, Mariana Pineda o la mare de Bodas de Sangre.

La depurada posada en escena, amb només unes butaques de teatre i el subratllat de la il·luminació de Pascal Merat i l’espai sonor de Roc Mateu, permet a l’espectador la màxima concentració en la paraula de Lorca, la seva bellesa, la sonoritat, les imatges que evoca, les ressonàncies mitjançant la personalitat i la veu única de Núria Espert.

 

Feia més de trenta cinc anys que Núria Espert no trepitjava el teatre on la va veure debutar i ara i fins a tres setmanes podem gaudir de la seva presència, de la seva professionalitat i de la tendresa que desprèn aquesta gran actriu.

Romancero Gitano es més que una interpretació poètica, divuit poemes escollits tots i cada un d’ells per algun motiu en concret que Núria Espert anirà desvetllant durant la funció, afrontant cada un dels poemes com si fora ella mateixa qui els hagués escrit.

Seixanta minuts d’obra intensos què, faran que el públic s’emocioni un darrera de l’altra amb Núria Espert i Federico García Lorca.

Més informació i venda d’entrades a: www.teatreromea.cat

Montse Delgado

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com