Els mallorquins Iguana Teatre presenten a Barcelona Llum Trencada, que aterrarà al Tantarantana el 30 de gener

El 30 de gener la companyia mallorquina Iguana Teatre aterra al teatre Tantarantana amb la peça Llum Trencada, que reuneix històries de guerra, dones i República en un muntatge guardonat amb el premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques 2018.

La dramatúrgia de l’espectacle és autoria d’Aina Salom i Carme Planells, pren com a punt de partida els llibres Dones republicanes. Memòria de la Guerrra Civil a Mallorca de Margalida Capellà i continua el treball de l’anterior proposta d’Iguana Teatre, Mar de Fons, que va passar la temporada passada pel Teatre Lliure amb gran èxit de crítica i de públic.

Llum Trencada vol oferir una visió de gènere del conflicte bèl·lic, la guerra i la postguerra, des del punt de vista de les dones que l’han viscut i patit. La peça es centra en la Guerra Civil espanyola i la repressió posterior a Mallorca, però amb la intenció d’abastar totes les dones i totes les guerres.

La proposta recupera algunes històries de les dones que van anar a presó, no per les seves idees polítiques, sinó perquè eren filles d’un o dones d’un altre. I reivindica el paper d’altres dones, activistes, fortes i valentes, que s’atreviren a enfrontar-se amb els qui les volien fer callar.

Llum Trencada es podrà veure a la Sala Àtic22 del teatre Tantarantana del 30 de gener al 9 de febrer, de dijous a diumenge.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com