Del 12 de febrer i fins l’1 de març, TNC ens ofereix «Gazoline» de Jordi Casanovas i LaJoven, sota la direcció de José Luis Arellano García – per Montse Delgado

Massa joves per ser adults i massa grans per continuar sent nens.

Del 12 de febrer fins l’1 de març el Teatre Nacional de Catalunya dins la Sala Tallers en ofereixe Gazoline de Jordi Casanovas i LaJoven, sota la direcció de José Luis Arellano García.

Sinopsis:

Cinc amics d’una banlieue de París es reuneixen una nit per cremar el cotxe d’ algú molt ric. Des de fa uns dies, alguns incendis provocats apareguts en diversos indrets han destruït alguns vehicles. Els fills dels fills dels immigrants que van arribar sense res al país encara s’hi senten estrangers. Europa no els ofereix aquells valors que coronen la seva bandera. I els carrers i les noticies s’omplen d’un ambient que podria ser de revolució o de guerra, d’esperança o de desassossec. Una ambient que pot destruir il·lusions i amistats.

En Jordi Casanovas va començar a escriure l’obra l’any 2006, després de seguir els aldarulls produïts a la banlieue de París durant la tardor del 2005, per comprendre per què aquells joves protestaven amb tanta virulència.

Recordem que els disturbis van començar quan tres adolescents magrebins d’origen africà van ser perseguits per la policia quan tornaven d’un partit, van corre i es van amagar en un transformador on dos d’ells van perdre la vida per una descarrega elèctrica.

Tal i com diu el seu director, Gazoline es un acte de revel·lia des de el teatre, i des de aquest teatre fet per joves. Pujar a l’escenari a cinc actors fills d’aquells que van venir fa temps per quedar-se amb nosaltres es un honor i un acte de justícia.

Es centra a un barri de París però, es una historia sobre la ràbia, la ira, la violència i també sobre l’amistat, l’amor i l’empatia que ben bé podria succeir a qualsevol dels nostres barris.

Gazoline porta de gira des de maig de l’any passat, passant per Sevilla, Málaga, Soria, Gijón… i ara, Barcelona. Una obra que dona pas a la reflexió, novament un crit a mirar-nos els ulls sense tenir en compte ni sexe ni color.

 

Repartiment:

Mard B. Ase               Naïm

Michael Batista          André

María Elaidi                Eunice

Prince Ezeanyim        Omar

Delia Seriche              Christine

Més informació i venda d’entrades:

Espectacle en castellà.

www.tnc.cat

Montse Delgado

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Artes Escénicas

This site is protected by wp-copyrightpro.com