El TNC ret homenatge a Josep M. Benet i Jornet, figura clau per entendre la realitat cultural catalana actual

El Teatre Nacional de Catalunya ha habilitat a la seva web un espai d’homenatge dedicat a Benet i Jornet amb l’objectiu de posar en valor el llegat dramatúrgic de l’autor: l’Espai Josep M. Benet i Jornet. En aquest espai virtual s’hi pot llegir una selecció d’articles de persones que li van ser properes, com ara Xavier Albertí, la seva filla Carlota Benet, Sergi Belbel o Marta Buchaca, entre molts altres, així com el text autobiogràfic de l’autor «Qui soc i per què escric» i les peces del cicle Apunts sobre la bellesa del temps (escrites entre el 1974 i el 2007).

Aquesta setmana, el TNC dedica l’acció d’El TNC a Casa a Benet i Jornet, figura imprescindible per entendre la realitat cultural catalana actual. Tothom qui ho desitgi pot sumar-se a aquesta iniciativa i compartir els seus homenatges a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #espaiJosepMBenetiJornet.

Espai Josep M. Benet i Jornet:

El llegat dramatúrgic de Josep M. Benet i Jornet (Barcelona, 1940 – Lleida, 2020) és imprescindible per entendre la realitat cultural catalana actual.

Autor de més de cinquanta textos teatrals escrits al llarg de mig segle, la seva obra no només ha tingut una inqüestionable influència sobre la dramatúrgia catalana contemporània, sinó que és en bona mesura responsable del gran dinamisme actual de l’escriptura teatral en llengua catalana.

La seva trajectòria com a dramaturg sempre va demostrar una íntima voluntat canònica, i el seu enorme valor literari es va sustentar sobre una contínua atenció a la modernitat —amb les seves renovacions formals— i alhora a la tradició —molt en particular per la catalana massa sovint desconeguda i oblidada.

En l’àmbit audiovisual va ser el creador d’algunes de les sèries més conegudes de la televisió catalana i espanyola, gràcies a les quals es va convertir en un dels escriptors més populars en la societat catalana de les últimes dècades.

En aquest espai d’homenatge a Benet i Jornet, el TNC posa en valor el seu llegat. S’hi pot llegir el seu text autobiogràfic «Qui soc i per què escric», les peces del cicle Apunts sobre la bellesa del temps (escrites entre el 1974 i el 2007) i una selecció d’articles de persones que li van ser properes o el van conèixer bé.

El públic també pot adquirir el volum de Teatre reunit Josep M. Benet i Jornet (1963/2010), disponible en aquest enllaç: www.tnc.cat/ca/josep-m-benet-i-jornet-teatre-reunit-1963-2010. Publicat pel TNC i Arola Editors.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Noticias

This site is protected by wp-copyrightpro.com