Les discogràfiques catalanes presenten la campanya «Confina’t amb músiques» per estimular el consum de música

Al contrari del que sembla, els ingressos pel consum de música a les plataformes digitals ha disminuït des del confinament.

Les subscripcions Premium a Spotify (les que generen més benefici als músics) han caigut un 26% des del confinament i les subscripcions Free, un 11%.

La caiguda de la publicitat a Youtube també influeix directament en els beneficis dels músics.

El tancament d’establiments comercials i la cancel·lació de l’activitat, preveu una davallada del 25% dels drets de propietat intel·lectual aquest trimestre.

Com a impacte d’aquesta situació, s’estima una pèrdua d’ingressos aproximada de 10 milions d’euros per les productores de música enregistrada a Catalunya, sense que es pugui quantificar la pèrdua que implica per a autors i intèrprets.

APECAT inicia la campanya «Confina’t amb músiques»que pretén estimular el consum de música enregistrada amb la complicitat dels músics, als que conviden a compartir la seva pròpia música a través de playlists de plataformes que els generen beneficis.

Aquesta campanya també intenta conscienciar al públic que la Música no és un bé gratuït i que per ajudar als músics i músiques i a la seva indústria, el convida fer actes revolucionaris com comprar discos, comprar entrades de concerts o no retornar les entrades que ja tenia.

També insta als mitjans de comunicació a utilitzar la música enregistrada en comptes de programar actuacions en directe que, tot i reflectir el moment, no fa justícia a la gran qualitat musical que viu actualment la música catalana ni és just per a totes aquelles formacions que no són cantautors.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Noticias

This site is protected by wp-copyrightpro.com