THE SING SANG SUNG presenta una macrocantada virtual per celebrar el Sant Jordi amb el tema ‘Compta amb mi’ de Txarango

Aquest proper dijous, 23 d’abril, a les 16:00 hores, tindrà lloc una edició especial de THE SING SANG SUNG per commemorar la Diada de Sant Jordi en ple confinament, tot fent una crida a la solidaritat a ritme del tema Compta amb mi de Txarango i sota el lema #CantaAmbMi.

Foto: Tanit Plana

Segons el creador i director de THE SING SANG SUNGJordi Costa «Sec»«amb aquesta iniciativa, pretenem fer evident que ara, més que mai, és important i necessari compartir experiències i que ens puguem ajudar uns als altres, que ens diguem obertament ‘compta amb mi'».

Aquest és el motiu pel qual s’ha escollit aquesta cançó per a aquesta edició no presencial de THE SING SANG SUNG. Per a Sec, «malgrat les persones no podran viure l’experiència compartida com quan ens ajuntem en un teatre o a l’espai lliure, l’esperit de la iniciativa respon al mateix objectiu de fons, que és convertir el procés d’aprendre i cantar una cançó col·lectivament en una vivència enriquidora i, fins i tot, catàrtica».

La idea és recuperar els atributs de Sant Jordi, una Diada caracteritzada per un ambient festiu, ple de simbolismes respecte a l’acció col·lectiva, i l’amor per les persones i per la cultura, per fer més digerible la realitat que estem vivint amb el confinament i permetre’ns sentir-nos més a prop cantant tots plegats una cançó que convida a l’esperança.

Aquesta macrocantada motivadora des de casa compta amb la col·laboració del programa Popap de Catalunya Ràdio, que emetrà en directe la versió de la cançó Compta amb mi que el grup Txarango ha arranjat per poder ser apresa i cantada en el marc d’aquest THE SING SANG SUNG virtual. Prèviament, avui dilluns, Sec farà un tutorial per aprendre la cançó –que s’emetrà en directe via Instagram Live a les 19:30 hores i serà posteriorment compartit a les xarxes- i s’oferiran dues «classes» radiofòniques a través del citat programa el dimarts 21 i el dimecres 22, a les 16:00 hores.

THE SING SANG SUNG és un nou concepte de concert-espectacle on el públic hi participa activament i assumeix el paper protagonista. Aquesta proposta, pionera a Europa, ha assolit un gran èxit en les primeres edicions l’any 2019 a Puig-Reig, Berga, Menorca, Manresa i Vic, i el passat 1 de febrer al Teatre Poliorama de Barcelona amb l’edició especial Bob Marley Experience.

El mètode és tant simple com elaborat. No hi ha cap partitura. Tot es basa en l’escolta i la repetició de les melodies que es van ensenyant al públic de manera amena per després interpretar-les en directe. El resultat és que el públic es converteix en l’artista, i per tant, tothom que entra al teatre on es representa THE SING SANG SUNG canta, sense observadors, amb el que la quarta paret desapareix.

THE SING SANG SUNG està dirigit i obert a tothom, sense límits d’edat ni de nivell; tant a persones que porten cantant tota la vida coral rere coral, com a persones que sols canten a la dutxa. «No s’ha de saber tècnica vocal ni llenguatge musical, simplement tenir ganes de cantar!», aclareix Jordi Costa.

Sec ha dedicat la seva vida a dos oficis: l’espectacle i la docència musical. Aquest nou projecte pretén unir aquestes dues grans passions i ajuntar-les en forma de taller-concert-cantada. Format com a cantant i músic a Eòlia i al Taller de Músics de Barcelona, i titulat com a Certified Master Teacher a Estill Voice Training Sistem, Sec s’ha dedicat a la música des del 16 anys. Des de Ratolins, el seu primer grup, fins al seu pas per Strombers, ha militat en nombroses bandes, desenvolupant-se com a cantant i frontman a escenaris de tota mena arreu de la geografia catalana.

(Foto portada: Tanit Plana)

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Lo último de Noticias

This site is protected by wp-copyrightpro.com